2010-11-11

Stompa

Inte för att det är fredag riktigt än men yngste sonens favorit sysselsättning på denna hans lediga dag är att baka stompa. Har man riktig tur kommer ngn kompis förbi så man får bjuda. Det smidigaste är att han själv kan sköta själva gräddandet i stekpannan. Någon gång har han väl brännt sig lite men....nu går det bra. Jag lovade dom som fick smaka sist receptet så här kommer det till dom och alla andra som vill prova lite urgott snabb-bröd.

STOMPA
1/2 liter fil
1,3 l Rågsikt
1 dl sirap
2 tsk bikarbonat
2 tsk anis
2 tsk fänkål
1 1/2 tsk salt

Rör ihop till en deg( jag brukar ta färdigblandade brödkryddor istället för anis och fänkål och kanske byta ut lite mjöl mot ngt grövre men det gör man som man vill)
Kavla ut till tunna lagom stora brön. Stek i stekpanna, på platta eller på 275 grader i ugnen.
NJUT!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar